Jarkendar Strona Główna

Faq
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Album
Download
Lodówką się nie ogolisz! :D

Poprzedni temat «» Następny temat
Pchli targ/Słup ogłoszeń.
Autor Wiadomość
Zelgadiss 
Gwardzista

Wysłany: 2010-02-26, 14:29   Pchli targ/Słup ogłoszeń.

no mam taki pomysł, by zrobić dla graczy pchli targ. Już tłumaczę zasady pchlego targu.

-Znajdował by się w dokach. Dzielnicy portowej, handlowej xD
-Odbywał sie by tylko w dwa dni w tygodniu (lub więcej/mniej)
-Każdy by mógł wykupić takie stoisko za powiedzmy 100 sztuk złota/poziom stoiska za godzinę użytkowania. Płatne z góry na określoną liczbę godzin.
-Informacja o dniu targowym mogła by być jako taki przelatujący napis u góry gry. Typu: Zapraszamy mieszkańców wszelkiej maści/rasy/profesji na cotygodniowe targi w dzielnicy portowej/dokach. Czynne od-do. Zapraszamy" czy cuś takiego xD Lub jako automatyczne ogłoszenie na słupie ogłoszeń, o którym mowa po niżej.
-Targ trwał by od 7 rana do 7 wieczorem,
-Stoisk było by ze 3 rodzaje.. Małe na 10 miejsc, średnie na 20 i duże na 30. (chodzi o ilość ofert w menu)
-Osoba korzystająca z stosika musiała by być w mieście, i nie ruszać się z niego do końca użytkowania.

Takie straganiki umożliwiły by rozwój handlu dla młodszych graczy. Były by też fajnym wydarzeniem na które wszelcy rzemieślnicy zbiegali sie z lokacji do miasta. Wystawiać można by było wszystko.. minerały, miksy, eq..
Dać opcje "Nazwania" swego straganiku np Bimberki, i mamrotu u Grassa!. a w środku oferta wystawiona przez gracza.

Jak wiemy wielu młodych ma problem z kupnem eq, gdyż nie wiedzą gdzie i jak go szukać.
Odsyłamy ich do profili, ale chyba z marnym skutkiem. A tak oni by mieli takie miejsce gdzie łatwo by to nabyli.. (oczywiście nie non top tylko w określonym czasie) A i dla rzemów to jakieś urozmaicenie.

Kolejnym pomysłem jest obrotowy słup ogłoszeń. Za cenę kilku k złota można wystawić ogłoszenie, kupię/sprzedam/potrzebuje/zatrudnię/itp itd
Limit ogłoszeń był by 10, i te ostatnie dziesięć by było ruchome, ze zmianą cykliczną po minucie lub 30 sekundach. Lub też z opcją "zobacz ostatnie 10" Reklama silnikiem handlu. Same motto to za mało.

Trza nam wprowadzać jakieś drobne czynniki ułatwiające i urozmaicające grę, porozumiewanie się czy też wzajemne relacje.

Co wy na to? Admini na wasze głosy też liczę czy pomysł dobry czy nie.
wszelka krytyka mile widziana xD
Bomby bomby napompowane reggae bitem

hezbollah 
Szczur

Wysłany: 2010-02-26, 14:43   

Taki pchli targ będzie rajem dla złodzieji i wszelkiej maści morderców....popieram :mrgreen:

edit.
właśnie wsadzili mnie do lochu za cytuję:"Liczne rozboje i morderstwa" :>
Ostatnio zmieniony przez hezbollah 2010-02-26, 19:30, w całości zmieniany 1 raz  

Eren 
Troll

Wysłany: 2010-02-26, 15:21   

też popieram :P

Andariel T. 
Administrator

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2010-02-26, 19:57   

Myslalam ze przybeda jacys piraci do dzielnicy portowej i zakupia moje luki i szczalki za pchle pieniadze (ale zawsze cos) :(
"Ludzie, podług prawa przyrody, dzielą się ogólnie na dwie klasy: na klasę ludzi niższych, będących, że tak powiem, materiałem, który służy wyłącznie do wydawania na świat sobie podobnych, oraz na ludzi właściwych, to znaczy posiadających dar czy talent, który im pozwala wygłosić w swoim środowisku nowe słowo. [...] Pierwsza klasa jest zawsze władczynią teraźniejszości, druga klasa - władczynią przyszłości. Pierwsi zachowują świat i pomnażają go liczebnie, drudzy pchają świat naprzód i kierują go ku oznaczonym celom."

"Zbrodnia i kara", F. Dostojewski

Nija 
Mieszkaniec

Wysłany: 2010-02-27, 19:29   

Pomysł zdaje mi się ciekawy, a nawet bardziej doświadczeni gracze będą mieć okazję do zakupu nowego eq

Darkan 
Szczur

Wysłany: 2010-03-01, 00:27   

Jak najbardziej jestem za !!!!!!!!!!!!!

Zelgadiss 
Gwardzista

Wysłany: 2010-03-01, 14:11   

szerokim echem się odbił temat... ehhh :|
Bomby bomby napompowane reggae bitem

Marcus 
Szczurołak

Wysłany: 2010-03-01, 17:07   

jak najbardziej jestem za tym ulepszeniem :)

Po za tym jakby nie przeszło to ja proponuję taką opcję żeby było zawsze widoczne to co inni mają wystawione w profilach ale zakazane by było kupno danych towarów do momentu pojawenia się na tej samej lokacji co sprzedający :)

Majkelius 
Mieszkaniec

Wysłany: 2010-03-04, 11:32   

jestem bardzo za

Marcus 
Szczurołak

Wysłany: 2010-03-04, 14:21   

w prawdzie do tego służy posłaniec handlowy ale on tylko jak dla mnie utrudnia zabawę ... wydaje mi sie lepsiejszy mój pomysł (a nawet chyba nie mój bo mogłem go słyszeć we wcześniejszej dyskusji)

Muzglorak 
Mieszkaniec

Wysłany: 2010-03-07, 10:37   

Mi ten pomysł pasuje ale myślę tez ze można by było dodać dodatkowego questa na sprzedawanie towarów np. jakiś menedżer tego miejsca da ci wydzierżawić za zabicie jakiegoś zwierza albo dostarczenie czegoś (takie jak są questy) a potem można już normalnie płacić

Odpowiedz do tematu