Wysłany: 2010-02-28, 12:50 Wygnanie z Jarkendar
Dzisiaj tj. 28 luty 2010, kolega mi powiedział że chciałby zagrać w tą grę, ja oczywiście się zgodziłem.
Powiedział żebym mu pomagał wchodząc na jego konto i podpowiadając mu.
Dzisiaj nie wiem o której godzinie dokładnie pisałem w Karczmie z Zelgiem i powiedziałem że zaraz przyjdę nową postacią (na moje nieszczęście nie napisałem że kolegi). Więc jak to Karczmarz od razu dał mi 3 ostrzeżenia na koncie kolegi. Po czym przyszła księżniczka i mnie "dobiła" .
Proszę o wyjaśnienie sprawy wszelkie "postępy" i pytania proszę składać a Ja na nie odpowiem.
Przepraszam że nie powiedziałem że to konto kolegi ale tak jakoś wyszło
[ Dodano: 2010-02-28, 12:52 ]
Aha, nie zarzucam że to była Księżniczka ale ostatnio jak wszedłem zauważyłem ją online więc tak przypuszczam .
§2 Sposób dostępu do gry:
5. Używanie jednego konta przez wielu graczy jest stanowczo niedozwolone.
Wiem, no ale że to mój najlepszy kolega to musiałem mu w jakiś sposób pomóc.
Przepraszam za zamieszanie,
Pozdrawiam,
Cavalorn.
Ostatnio zmieniony przez Cavalorn 2010-02-28, 12:57, w całości zmieniany 2 razy
Takie coś jest niedozwolone. Pomagać komuś możesz poprzez gg czy e-maila, ewentualnie pocztę w grze, ale nie wchodząc na jego konto. Wszelkie logowania na wiele kont z tego samego IP są surowo zabronione, chyba, że zgłosisz to wcześniej na forum, pod warunkiem, że są to dwa osobne konta dwóch innych osób (np. rodzeństwa, które ma jeden komputer).
W związku z tym Twoje postępowanie zostało potraktowane jako multikonto, nawet jeśli było to konto Twojego kolegi. Ale na słowo wierzyć nie możemy.
Twoja postać została zbanowana i wykasowana z bazy danych. Jeżeli nadal masz ochotę grać i zapoznasz się tym razem dokładnie z Regulaminem i Kodeksem Jarkendaru, możesz ponownie się zarejestrować.
_________________ "Ludzie, podług prawa przyrody, dzielą się ogólnie na dwie klasy: na klasę ludzi niższych, będących, że tak powiem, materiałem, który służy wyłącznie do wydawania na świat sobie podobnych, oraz na ludzi właściwych, to znaczy posiadających dar czy talent, który im pozwala wygłosić w swoim środowisku nowe słowo. [...] Pierwsza klasa jest zawsze władczynią teraźniejszości, druga klasa - władczynią przyszłości. Pierwsi zachowują świat i pomnażają go liczebnie, drudzy pchają świat naprzód i kierują go ku oznaczonym celom."
Nic nie stoi na przeszkodzie, abyś zaczął od nowa. Zapewne nie uzyskałeś jeszcze znacznego poziomu postaci ani umiejętności/atrybutów, więc lepiej zaczynać teraz, niż byś miał to zrobić np. na 50 lvlu
_________________ "Ludzie, podług prawa przyrody, dzielą się ogólnie na dwie klasy: na klasę ludzi niższych, będących, że tak powiem, materiałem, który służy wyłącznie do wydawania na świat sobie podobnych, oraz na ludzi właściwych, to znaczy posiadających dar czy talent, który im pozwala wygłosić w swoim środowisku nowe słowo. [...] Pierwsza klasa jest zawsze władczynią teraźniejszości, druga klasa - władczynią przyszłości. Pierwsi zachowują świat i pomnażają go liczebnie, drudzy pchają świat naprzód i kierują go ku oznaczonym celom."
Tzn? Ty podczas rejestracji nie możesz zarejestrować się na poprzedniego emaila?
Twe tłumaczenie o koncie kolegi jest śmieszne, wyssane na potrzeby samousprawiedliwienia. Po pierwsze, wypadało byś nie kłamał i był z nami szczery, zawsze to lepsza gorzka prawda, niż słodkie kłamstwo. Lepiej było ci napisać ześ bład popełnił bo chciałeś mieć drugie konto, a nie wciskać bajeczki o koncie koleżki. Stary, sprawdzony sposób na multikonto.. Siostra, tata, babcia, mama, kolega z klasy i klatki schodowej, wujek z Kanady, wszyscy w niedzielne popołudnia gramy u mnie na kompie w jarka... żal i nic więcej.
niemniej jednak, gracz jest miły, przyjazny i cosik wnosi swą osobą. Widać ze można go polubić itp itd. Więc żadnych pretensji z tego ze raz jeszcze się zarejestrował nie będę miał. Ino radzę pamiętać o kodeksie, i o tym, że jeśli przyjdzie ci na myśl znów zrobienie sobie konta kolegi, nawet jeśli taki kolega będzie naprawdę istniał czy nie, to prędzej czy później wyjdzie w logach czy to tylko multi czy osobne konto kogoś innego, Tak więc miej się na baczności bo czuwam xD
i miłej gry;)
_________________ Bo to muzyka bez koko bo to muzyka bez portfolio
Nikt się nie ugina pod platynową kolią
Bo to muzyka bez curriculum vitae
Bomby bomby napompowane reggae bitem