Wpadlo mi do glowy, w związku z odbywającą się dyskusją, że fajnie by bylo podsumować dotychczasowe możliwości gry w Jarkendarze. Z pewnością taka broszura moglaby zachęcić graczy do tlumnego sprowadzania się do krainy. Zacznę, żeby pokazać o co mi chodzi.
Jarkendar to:
- 12 niesamowitych questów
- 15 arcyciekawych lokacji (w tym 10 traktów, na których spędzisz pasjonujące godziny nie mogąc nic zrobić)
- możliwość atakowania innych graczy (ale atakowania najlepiej tylko silniejszych, tylko czasem i po uprzednim zapytaniu czy mają przy sobie gotówkę)
- możliwość okradania innych graczy (calkiem legalnie, każdego, nielegalne są wylącznie nieudane próby)
- możliwość wydobywania rud metali i węgla w jednej lokacji, na 4 różniących się stopniem śmiertelności poziomach
- możliwość szukania roślin
- możliwość szukania kruszców
- możliwość ścinania drzew
- możliwość produkcji broni i zbroi
- możliwość produkcji luków i kusz
- możliwość warzenia mikstur
- skomplikowane i wielorakie możliwości handlu ww. towarami
- możliwość walki z potworami w lokacjach
- dodatkowo oczywiście, możliwość skorzystania z będącej centrum tworzenia fabuly, Karczmy
- poza tym HIT! Absolutny brak fabuly i celu gry!
Zatem nie zwlekaj! Dolacz do gry, i tak jak wszyscy inni ruszaj w góry/równiny/do lasu/nad rzekę zbieraj co ci się uda, a potem rób z tego co się da... i tak w kólko.
_________________ "Bold motherfucker
Dont limit your mind
Can't you see that the pace
Has fallen behind
All the hate in your heart
Will be leaving you blind
So bold motherfucker
Dont you limit your mind..."
Zważ na to, że to Ty stwierdziłeś, że jest marnie. Reszta graczy najwyraźniej oniemiała z zachwytu nad mnogością opcji.
_________________ "Bold motherfucker
Dont limit your mind
Can't you see that the pace
Has fallen behind
All the hate in your heart
Will be leaving you blind
So bold motherfucker
Dont you limit your mind..."
z mojej strony dodam tylko tyle że możemy się tylko cieszyć, że Ad pozwolił nam na "w miarę rozwiniętą rozgrywkę" w jak by nie patrzeć wczesnym etapie gry, i z autopsji wiem że narzekaniem nic nie zdziałamy/cię. (my-jako wspólnota graczy, cię-jako ci którzy narzekają.)
no narazie szału nie ma ale co zrobić, ja mam nadzieje że Adtech szybko doda coś typu strażnice, własne kopalnie, chowańce itd. bo na chwile obecną faktycznie jest troche nudno
Jako że jestem w grze od krótkiego czasu nie mogę wyrazić opinii o całości, gdyż jej jeszcze nie poznałam. Powiem tylko tyle, że najnudniejsza a raczej najbardziej uciążliwe są podróże. Przynajmniej teraz kiedy nie stać mnie jeszcze na podróżowanie konno.
gra się przez cały czas rozwija, więc nie narzekajcie;) jak komuś nudno to niech pisze do mnie:> już ja go rozrozrywkuję pojedynkiem:> a że podróże nudne.... na karczmę zawsze ożna wejść a i kogoś w drodze zaatakować;P
Ja tam po ośmiu dniach bodajże jestem w stanie przebywać tutaj dość długo, a to tylko dlatego, że pałam przedziwną miłością do swojego domku i mam hobzia na punkcie rozbudowywania go. Ot co.